dynamicimgkaderv3

Na vele andere creatieve hobby's ben ik in 1988 op een beurs in aanraking gekomen met Tiffany.

Dit wilde ik ook gaan leren !!!

Ben meteen de beginnerscursus gaan volgen en daarna de vervolgcursus. Nadat ik alle gereedschap aangeschaft had ben ik thuis zelf aan de slag gegaan.

Al snel maakte ik vele verschillende werkstukken, zoals lampen, raamhangers, spiegels, klokken e.d. mijn huis stond binnen de korste keren vol Tiffany.

Ook Annie Beniers, mijn hobby maatje, was al snel helemaal Tiffany verslaafd.

In ons dorp Mariahout waren we al snel bekend en kwam de vraag of we dit ambacht ook aan andere mensen wilden leren, en zo hadden we op de woensdagavonden een leuk clubje bij elkaar, die bij Annie thuis samen de mooiste werkstukken maakten. Zo heb ik ruim 10 jaar samen met Annie veel mensen op een ontspannen manier de beginselen van Tiffany bijgebracht.

Nadat ik in 1999 naar Best ben verhuisd ben ik mensen 1 op 1 gaan begeleiden in de Tiffany technieken, alleen al omdat ik mijn liefde voor glas graag overbreng op andere mensen.

Ik heb toen zelf nog een cursus gevolgd in Glas in Lood, Mozaïek en Glasfusïng, dat is het samensmelten van glas.

Met al het restglas van mijn Tiffany werkstukken ben ik gaan mozaïeken en dat is door de jaren heen steeds verder uitgebreid.

In 2008 hebben we de hele zolder omgebouwd tot mijn werkruimte en ben ik thuis weer in kleine groepjes les gaan geven in Tiffany en Mozaïek.

In 2010 is er voor de eerste keer een kunstroute Best geweest waar ik ook aan meegedaan heb, dat was een geslaagd weekend.

In die 2 dagen zijn er ongeveer 80 mensen bij mij over de vloer geweest om eventuele inspiratie op te doen voor een nieuwe hobby.

dynamicimgkaderv3-2

Voor bestellingen op onze webshop, klik HIER