Wilt u zelf leren hoe u een Tiffany werkstuk maakt, kom dan een cursus bij mij volgen en ik leer u de beginselen stap voor stap bij.
Op maandag en woensdag avond van 19.30 tot 22.00 uur is op dit moment nog plaats voor u vrij.
De kosten voor de cursus zijn € 15.00 per avond incl. koffie / thee en gebruik van alle gereedschappen, excl. de materialen. ± € 15.00 voor een klein werkstuk.

----------------Hier kunt u zien hoe een Tiffany werkstuk tot stand komt.---------------

maken-koppel-03 maken-koppel-03 maken-koppel-04 maken-koppel-05 maken-koppel-06
Nadat u een mooi patroon gevonden heeft, kiest u het glas uit. Daarna tekent u het patroon over op plastic folie, elk stukje folie tekent u weer over op het glas en snijdt u uit. Alle glasstukjes worden precies op maat geslepen met een watergekoelde slijpmachine. Hoe beter het glas gesneden is hoe minder u hoeft te slijpen.

maken-koppel-07 maken-koppel-08 maken-koppel-09 maken-koppel-10 maken-koppel-11
Alle stukjes glas precies passen worden ze eerst gewassen en daarna omwikkeld met koperfolie. Nadat alles goed aangedrukt is legt u alles op de goede plaats. Nu kunt u gaan solderen, eerst een paar puntjes, zodat het vast zit. Daarna de hele lijnen aan voor en achterkant, en als laatste de buitenrand. Dan kunt u het werkstuk nog patineren zodat de soldeertin een kleur krijgt, zwart of koperkleur.
Met polish of spray wordt het mooi opgewreven, zodat het glanst.

maken-koppel-12 maken-koppel-13

En klaar is uw Tiffany werkstuk !!!

terug naar Tiffany

Voor meer informatie | Mail ons